Provaljivao na način da je ciglom i kamenom razbijao stakla na kućama, trgovinama pa čak i vozilima

Slika /PU_ZG/ilustracije/provala prozor.JPG

Sumnja se da je učestalo provaljivao, a u jednoj od provala susreo se s ukućankom koju je teško ozlijedio

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenog djela „Teška krađa“ provaljivanjem i „Teška tjelesna ozljeda“ na štetu više fizičkih i pravnih osoba na području Vrbovca.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni između 24. i 25. veljače 2021. godine došao do ljekarne u mjestu Gradec, gdje je prikladnim alatom razbio staklo na prozoru, ušao u prostor gdje je otuđio veće količine raznih lijekova te 700 kuna i tehničku opremu.
 
Dva dana ranije, između 22. i 23. veljače 2021. godine, u mjestu Gradec, provalio je u trgovinu tako da je ciglom razbio staklo na vratima, ušao u prostor te otuđio veće količine raznih cigareta ukupne vrijednosti oko 3.800 kuna.
 
Sumnja se,  23. i 24. siječnja 2021. godine u mjestu Gradec, osumnjičeni je došao do obiteljske kuće gdje je razbio prozor, ušao u kuću te otuđio razna alkoholna pića, tehničke uređaje i pobjegao. Nakon nekoliko dana došao je opet na istu adresu gdje je na ulaznim vratima gospodarskog objekta, napravio otvor na vratima, ušao u prostor te otuđio razni alat, putne torbe, pegle i motorne flakserice. Materijalna šteta iznosi oko 4.000 kuna.
 
Početkom travnja 2020. godine u jutarnjim satima došao je do parkirališta poduzeća u mjestu Martinska Ves, grad Vrbovec, prišao parkiranom osobnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka gdje je najvjerojatnije kamenom razbio staklo na vozačevim vratima. Kroz nastali otvor otuđio je 200 kuna i dao se u bijeg.
 
Prije godinu dana, 31. ožujka 2020. godine oko 1.25 sati sumnja se, došao je u mjesto Gradec, gdje je provalio u trgovinu te ušao u prostor, otuđio veće količine raznih cigareta, polog iz blagajne te jedan poklon bon. Počinio je štetu od oko 4.500 kuna.
 
Nadalje, 17. svibnja 2020. godine u noćnim satima u mjestu Gradec pokušao je provaliti u trgovinu nasilnim obijanjem vrata, međutim u tome nije uspio i dao se u bijeg da ništa nije otuđio.
 
Početkom, travnja 2020. godine oko 22.30 sati, sumnja se da je osumnjičeni došao do obiteljske kuće u mjestu Gradečki Pavlovec, gdje se popeo na terasu kata, kroz otvoreni prozor na ”kip" provukao ruku i otvorio ga te ušao. Spustio se u prizemlje kuće, gdje je spavala oštećena te kad se počela buditi, osumnjičeni joj je prišao te nožem više puta udario u predjelu glave i rukama kojima se branila, uslijed toga teško je ozlijeđena. Osumnjičeni je potom pobjegao da nije ništa otuđio. 
 
U vremenskom periodu od 1. do 15. lipnja 2020. godine, sumnja se došao u mjesto Gradečki Pavlovec do obiteljske kuće, razbio staklo na prozoru, ušao unutra, ispremetao stvari te pobjegao, a da nije uspio ništa otuđiti.
 
Krajem rujna 2020. godine, sumnja se da je došao do obiteljske kuće u mjesto Gradečki Pavlovec, gdje je savladao visinu, kroz otvoreni prozor ušao u kuću te otuđio novac i pobjegao.
 
Početkom kolovoza 2020. godine, sumnja se, došao je do ribičke kućice u mjestu Potočec, gdje je prikladnim alatom prerezao metalnu zaštitnu mrežu na prozoru, razbio prozor, kroz nastali otvor ušao u prostor te otuđio novac.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto Posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica