Provođenje kompenzacijskih mjera, rezultiralo još jednim sprječavanjem krijumčarenja osoba

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Zaustavljen nešto prije naplatne postaje Bregana, dok je u vozilu prevozio sedam stranih državljana

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom s dvojnim državljanstvom i to Republike Srbije i Mađarske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma“.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u osobnom automobilu zagrebačkih registracijskih znaka prevozio sedam stranih državljana.
 
Daljnja namjera osumnjičenog bila je strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do granične crte s drugim državama, članicama Europske unije, a u čemu je spriječen u subotu, 1. travnja oko 14 sati na autocesti A3 nešto prije naplatne postaja Bregana gdje je zaustavljen od strane policijskih službenika koji rade po kompenzacijskim mjerama i obavljaju poslove utvrđivanja zakonitosti ulaska u Republiku Hrvatsku.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o tražiteljima međunarodne zaštite koji su zlouporabili postupak i pokušali nezakonito napustiti RH. Svi su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.
 

Stranica