Prvi odbio test na droge, drugi pijan skrivio prometnu nesreću, obojica kažnjena s više od 1300 eura

U ponedjeljak , 22. siječnja 2024. godine u 12.40 sati u Zagrebu, na Remetinečkoj cesti, policijski službenici su zaustavili i kontrolirali 22-godišnjeg vozača osobnog automobila zagrebačke registarske oznake te je odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu kao i uzimanje krvi i urina radi analize.
Vozač je uhićen i  odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.320 eura  i zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U utorak, 23. siječnja 2024. godine u 23.20 sati u Zagrebu u Radmanovačkoj ulici, dogodila se prometna nesreća dva osobna automobil zagrebačkih registarskih oznaka, nastala je samo materijalna šteta. Obavljenim očevidom i provedenim alkotestiranjem je utvrđeno da je 44-godišnji vozač upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola najmanje 2.09 g/kg, zbog čega je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.480 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od  3 mjeseca.

Stranica