Putem oglasa nudili novčane pozajmice koje nikada nisu predali oštećenim osobama

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 30, 32 i 43 godina zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela „Prijevara“ na štetu 11 osoba starosti od 20 do 63 godine.
 
Naime, sumnja se da su od siječnja pa do travnja 2022. godine,  prema prethodnom zajedničkom dogovoru s ciljem da za sebe ili drugoga pribave protupravnu imovinsku korist, na internet stranici objavili oglas za davanje novčane pozajmice. Nakon što bi oštećene osobe s njima putem telefona stupile u kontakt, osumnjičeni su u različitim kombinacija lažno predočili da će im dati pozajmice u određenom novčanom iznosu uz uvjet da za dobivanje pozajmica oštećene osobe moraju prethodno sklopiti pretplatničke ugovore s nekim od teleoperatera.
 
Nadalje, nakon što bi se s oštećenim osobama našli u nekom od trgovačkih centara na području Zagreb, oštećene osobe bi im predale mobilne uređaje za koje su prethodno sklopile pretplatničke ugovore dok bi se osumnjičeni udaljili bez da im predali pozajmicu.
 
Materijalna šeta je zasad neutvrđena, cijeni se većom.
 
 

Stranica