Razbojništvo i teška krađa - dovršeno istraživanje

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 25-godišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva i teške krađe. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni 26-godišnjak zajedno sa još dvojicom počinitelja (trenutno u nadležnosti pravosudnih tijela; 26 i 22) 28. prosinca 2010. godine počinio razbojništvo na štetu tvrtke iz zagreba. Navedenog dana su se osumnjičeni oko 2,15 sati osobnim automobilom audi A4 zagrebačkih registracijskih oznaka dovezli do benzinske postaje na Zagrebačkoj cesti u Velikoj Mlaki. 

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 25-godišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva i teške krađe. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni 26-godišnjak zajedno sa još dvojicom počinitelja (trenutno u nadležnosti pravosudnih tijela; 26 i 22) 28. prosinca 2010. godine počinio razbojništvo na štetu tvrtke iz zagreba. Navedenog dana su se osumnjičeni oko 2,15 sati osobnim automobilom audi A4 zagrebačkih registracijskih oznaka dovezli do benzinske postaje na Zagrebačkoj cesti u Velikoj Mlaki. Parkirali su automobil u blizini benzinske postaje u kojem su ostali sjediti 22-godišnjak i 26-godišnjak dok se drugi 26-godišnjak maskirao kapom sa prorezima za oči i ušao u postaju u kojoj su se nalazila dvojica zaposlenika te je uz prijetnju plastičnim pištoljem od zaposlenika zatražio novac. Nakon što mu je zaposlenik predao novac došao je do automobila te zajedno sa dvojcem koji ga je čekao, odvezao se na adresu stanovanja gdje su podijelili otuđenih oko 15 000 kuna.

Nadalje je utvrđeno da su 26-godišnji osumnjičenici zajedno sa 25-godišnjakom tijekom listopada 2009. godine dogovorili da 25-godišnjak počini razbojništvo nad 26-godišnjakom kao zaposlenikom automat kluba u Velikoj Gorici. Dana 23. prosinca 2009. godine 25-godišnjak je, prema ranijem dogovoru, oko 7,50 sati, maskiran šalom preko lica, uz prijetnju plastičnim pištoljem zatražio od osumnjičenog 25-godišnjaka da mu preda novac, što je ovaj i učinio.Odnoseći sa sobom 31 000 kuna, izašao je iz automat kluba i došao do ranije spomenutog automobila gdje je podijelio novac sa drugim 26-godišnjakom, te su se odvezli na adresu stanovanja.

Po dovršenom istraživanju osumnjičeni su dovedeni u pritvorsku jedinicu i predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.   



Stranica