Razriješene provale u vozila na području Medveščaka i Centra

Iz vozila otuđio torbicu, ključeve, dioptrijske naočale, uređaj za plaćanje cestarine i drugo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje jednog kaznenog djela „Krađa“ i šest kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem od čega su dva ostala u pokušaju.

Sumnja se da je, s namjerom prisvajanja protupravne imovinske koristi, od 7. do 10. travnja 2021. godine, neovisno o dobu dana na području Medveščaka i Centra, u ukupno pet navrata provalio u parkirana vozila, tako da je prikladnim alatnom najčešće obio vrata ili razbio staklo te je potom iz vozila otuđio torbicu, ključeve, dioptrijske naočale i drugo. Tijekom dvije provale u vozilo nije uspio ništa otuđiti, dok je jednom prilikom, između 9. i 10. travnja, parkirano vozilo kojem je prišao s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi bilo otključano, što je iskoristio na način da je otvorio vrata, ušao u vozilo te iz njega otuđio uređaj za plaćanje cestarine i ključeve.

Materijalna šteta iznosi oko 6.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu. 
 

Stranica