Recidivistu zbog ponovljenih teških prometnih prekršaja određeno zadržavanje-predan u zatvor

Slika /PU_ZG/ilustracije/motociklist VG.jpg

Upravljao pod zabranom koja mu je prethodno izrečena, a temeljem 27 upisanih negativnih bodova

FOTO: Ilustracija
 
U srijedu 2. listopada oko 23.30 sati 32-godišnji državljanin Albanije upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Trga Josipa Langa , ne poštujući vidno istaknuti prometni znak zabrane prometa u jednom smjeru te se vozilom nastavio kretati u zabranjenom smjeru.

Policijski službenici uočili su ga u prekršaju i zaustavili, a provedenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, a zbog prethodno prikupljenih 27 negativnih prekršajnih bodova.

Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do uredovnog radnog vremena prekršajnog suda.

Sljedećeg dana doveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu uz Optužni prijedlog kojim je, zbog upornog činjenja teških prometnih prekršaja, zatraženo da se bezuvjetno kazni kaznom zatvora te da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od godinu dana.

Nakon saslušanja rješenjem suda određeno mu je zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana te je danas predan u Zatvor u Zagrebu.

Stranica