Rezultati Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača u noći s 10. na 11. svibnja

Slika /PU_ZG/slike/MUP/vozila_policija/auto_policija12.jpg

U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

• ukupno 158 prometnih prekršaja, od kojeg broja su 38 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 62 prekršaja su počinjena zbog nepropisne brzine, 18 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok su tri prekršaja počinjena zbog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveće zabilježene koncentracije alkohole su kod 37-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Zagrebu u Samoborskoj cesti dok je u organizmu imao 2,29 g/kg alkohola te kod 27-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom na području Velike Gorice u Bedekovoj ulici, dok je u organizmu imala 1,64 g/kg alkohola. 

U Velikoj Gorici  Velika Mlaka, u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta sudjelovao je 64-godišnji vozač dok je u organizmu imao 1,69 g/kg alkohola.

Na području Trešnjevke, u Javorskoj ulici, 12. svibnja nedugo iza ponoći, policijski službenici su priveli 31-godišnjeg vozača, kojemu je u organizmu izmjerena koncentracija alkohola od 1,44g/kg, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

FOTO: Ilustracija

Stranica