Rezultati drugog dana Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača za vikend

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Utvrđeni prekršaji u prometu na području Policijske uprave zagrebačke.

U drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:
 
- ukupno 96 prometnih prekršaja, od čega su 24 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, dva zbog nepropisnog korištenja mobitela i četiri zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Tri su osobe dovedene na prekršajni sud, a dvije zadržane do otrježnjenja.
 
Najveće zabilježene koncentracije alkohola zabilježene su kod 34-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom krećući se po Dankovečkoj dok je u organizmu imao 2,48 g/kg alkohola, kod drugog 34-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom po Zagrebačkoj cesti dok je u organizmu imao 2,29 g/kg alkohola te kod 26-godišnkjaka koji je upravljao osobnim automobilom po Trakošćanskoj dok je u organizmu imao 2,48 g/kg alkohola.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica