Rezultati drugog dana akcije u prometu, vozači počinili 158 prometnih prekršaja

Drugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:
 
- ukupno 158 prometnih prekršaja, od čega su 49 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, devet zbog nepropisnog korištenja mobitela, 27 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan zbog vožnje pod utjecajem droge. Šest osoba je zadržano do otrježnjenja, a tri su dovedene na sud. Zabilježena su još 53 ostala prekršaja.
 
Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 39-godišnjaka koji je upravljao vozilom na području Zagreba u Zvonimirovoj ulici, a obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 1,84 g/kg alkohola u organizmu te kod 35-godišnjaka koji je upravljao Ilicom pod utjecajem alkohola od 1,51 g/kg u organizmu.

Stranica