Rezultati drugog dana akcije u prometu, vozači počinili 95 prometnih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_2802.JPG

Vozila pod utjecajem od 1,67 g/kg alkohola u organizmu

FOTO: Ilustracija

Drugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

- ukupno 95 prometnih prekršaja, od čega su 15 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, šest zbog nepropisnog korištenja mobitela, devet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Dvije osobe su zadržane do otrježnjenja, jedna osoba je recidivist te zabilježeno je 36 drugih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 31-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom u Vukovini te obavljenom kontrolom utvrđena joj je koncentracija od 1,67 g/kg alkohola u organizmu te kod 30-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Svetoj Nedelji, a utvrđena mu je koncentracija od 1,58 g/kg alkohola u organizmu.
 

Stranica