Rezultati prvog dana akcije u prometu, vozači počinili 140 prometnih prekršaja

Prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:
 
- ukupno 140 prometnih prekršaja, od čega su deset prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, šest zbog nepropisnog korištenja mobitela, 15 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Tri su osobe zadržane do otrježnjenja, a četiri su osobe dovedena na sud.
 
Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 50-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Rugvici, te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,29 g/kg alkohola u organizmu, te kod 25-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina koji je upravljao vozilom prije stjecaja prava na upravljanje Svetoklarskom ulicom u Zagrebu pod utjecajem alkohola od 1,39 g/kg u organizmu.

Stranica