S poslovnog računa trgovačkog društva podigla oko 315.000 kuna koje je zadržala za sebe

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijski uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i „Računalno krivotvorenje“.

Sumnja se da kao zaposlenica podružnice javnog trgovačkog društva zadužena za vođenje i odgovorna za obavljanje ekonomsko-financijskih poslova od 2017. godine do svibnja 2020. godine, putem bankovne kartice izdane na njeno ime, kontinuirano na bankomatima na području grada Zagreba podizala različite novčane iznose s poslovnog računa podružnice te suprotno pravilima blagajničkog poslovanja tom prilikom podignuti novac nije polagala u blagajnu niti je sastavljala blagajničke izvještaje, već je novac zadržavala za sebe. S ciljem prikrivanja kaznenog djela, u informatičkom računovodstvenom sustavu koje koristi trgovačko društvo 5. lipnja 2020. godine obavila neosnovana knjiženja nevjerodostojnih uplata novčanih sredstava za 2019. i 2020. godinu u ukupnom iznosu od 183.036 kuna.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 315.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica