Sa 63-godine bez vozačke i pod utjecajem alkohola preko 2 g/kg

Slika /PU_ZG/ilustracije/alkohol.jpg

U suradnji s oštećenim vozačem, zagrebački policajci ga uhitili

FOTO: Ilustracija
 
U subotu, 6. srpnja 2024. oko 18.25 sati, 63-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu 2,19 g/kg i bez vozačke dozvole kod sebe, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se spojnim kolnikom sjevernog kolnika Jadranske avenije i kolnika Ulice Vice Vukova, desnom prometnom trakom za desno u smjeru zapada. Dolaskom 20 metara zapadnije od raskrižja s kolnikom Ulice Vice Vukova zaustavio se poradi zaustavljenih vozila ispred sebe zbog uključenog crvenog svjetla na semaforu.
 
Nakon toga krenuo je vožnjom unatrag, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja svojeg vozila, kao i o položaju zaustavljenih vozila. Tom je prilikom, stražnjim dijelom vozila naletio na prednji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak, a kretao se ispred navedenog, istom prometnom trakom u istom smjeru.
 
U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.
 
Nakon prometne nesreće, 63-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da prethodno s drugim sudionikom nije popunio Europsko izvješće niti je na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu s kojim je sudjelovao u prometnoj nesreći.
 
Istoga dana, u suradnji s 52-godišnjim sudionikom prometne nesreće, policijski su službenici uhitili 63-godišnjeg vozača, koji je potom doveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 4 mjeseca.
 

Stranica