Susret zaposlenika MUP-a koji su hodočastili u Lourdes

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/kapelanija 11.6.18/1_m.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: PUZ

Zaposlenici Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave karlovačke, koji su prethodnih godina hodočastili u Lourdes, u nedjelju 10. lipnja održali su susret u zajedništvu s voditeljem tih hodočašća don Anđelkom Kaćunkom u njegovoj župi u Kompolju. Prekrasan i sunčan nedjeljni dan odražavao se na licima hodočasnika dok smo zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem dolazili u župu Kompolje, gdje nas je s posebnom radošću dočekao don Anđelko. Srdačan pozdrav i susret, Anđelkov stisak ruke i ozarena lica, neopisiva radost za sve! Nakon pozdrava uslijedila je odmah i zajednička fotografija ispred župne crkve Sv. Stjepana prvomučenika, a potom nas je don Anđelko upoznao s poviješću župe i mjesta.

U župi Kompolje bilo je sve pripremljeno za podjelu sakramenta sv. Potvrde. Tako smo i mi sudjelovali u radosti župne zajednice oko Kristova oltara na misi koju je predslavio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u koncelebraciji sa svojim kancelarom, sa župnikom don Anđelkom i kapelanom zagrebačke policije don Marinom.

U prigodnoj propovijedi, na temelju nedjeljnog evanđelja, biskup je vjernicima posvijestio važnost i objasnio značenje Isusovih riječi. „Danas je neophodno da i nas Otac čuva u svome imenu i da nas posveti u njemu da do kraja budemo njegovi, jer njegovo ime u svome životu nosimo. Nadalje, neizmjerno je važno da nas čuva u svojoj istini dok živimo u svijetu u kojem kruži kao poplava mnoštvo ljudskih ‘istina’ koje se suprotstavljaju onoj Božjoj, apsolutnoj i neprolaznoj. Molimo Gospodina da i nas Otac zaštiti od Zloga, a ne samo od onih svakodnevnih izvanjskih zla kojih smo počesto žrtve. A da bi se to dogodilo, raspoložimo svoja srca i podložimo mu ih, jer njegova se molitva prvenstveno ostvaruje u srcu i duši koji primaju njega i ostaju nepovratno u cjelovitom zajedništvu s njime“, poručio je biskup Križić. 

Na koncu mise don Anđelko je svima zahvalio za doprinos proslavi, a posebno je pozdravio hodočasnike i kapelana don Marina, kao i ekonoma Vojnog ordinarijata g. Dragana, koji je bio zajedno s nama.

Veselo i raspjevano slavlje nastavilo se u zajedničkom druženju s don Anđelkom Kaćunkom uz obiteljski stol. Na koncu toga veselog slavlja, koje je izmamilo i pokoju suzicu radosnicu, don Anđelko je svima zahvalio na doživljenom zajedništvu, a mi smo mu u znak sjećanja na ovaj susret poklonili simboličan poklon.