Sigurna turistička sezona u Zagrebu - predstavljeni policijski službenici NR Kine

Slika PU_ZG/slike/PUZ/ps nr kina 18.7.2018/slikam.jpg

FOTO: PUZ

Jučer, 18. srpnja, na konferenciji za medije koja je održana u Policijskoj upravi zagrebačkoj predstavljen je projekt Sigurna turistička sezona koji se po prvi put provodi u Policijskoj upravi zagrebačkoj uz sudjelovanje policijskih službenika iz Narodne Republike Kine.

Na konferenciji su uz načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića, sudjelovali i predstavnici Grada Zagreba Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba kao i policijski službenici NR Kine, policijska službenica Wei Ming i policijski službenik Liang Shuaki. 

Načelnik Rašić naglasio je da je poznata činjenica da je stanje sigurnosti u gradu Zagrebu na visokoj razini, a da u prilog tome idu statistički pokazatelji i da je kriminalitet kontinuirano u padu, da je učinkovitost policijskih službenika na visokoj razini zbog čega je i grad Zagreb prepoznat kao siguran grad, ali i sigurna turistička destinacija. Naglasio je da je grad Zagreb turistička destinacija u kojoj turistička sezona traje tijekom čitave godine i da mu je posebno drago da u ovom projektu po prvi put sudjeluje i Policijska uprava zagrebačka.

Načelnik Rašić kazao je da se radi se o projektu koji se u MUP provodi od 2006. i provodi se u onim policijskim upravama koje su na obali našeg mora, gdje strani policijski službenici zajedno s našim policijskim službenicima sudjeluju u zajedničkim ophodnjama, a sve u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima, ali i što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana te obrnuto. Do sada je u navedeni projekt bilo uključeno 620 stranih policijskih službenika, a samo prošle godine sudjelovalo je njih 72.

Od danas pa do 15. kolovoza u Policijskoj upravi zagrebačkoj, I. policijskoj postaji Zagreb dvoje policijskih službenika iz Narodne Republike Kine zajedno sa našim policijskih službenicima sudjelovati će u zajedničkim policijskim ophodnjama.

Već za vrijeme prvog radnog dana zajednička policijska ophodnja na prostoru užeg centra grada pružila je stranim gostima opće informacije što je izazvalo veliki interes gostiju iz NR Kine.



Pisane vijesti