Sud ih kaznio zbog počinjenih prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_2802.JPG

Jedan od vozača upravljao vozilom prije stjecanja prava te izazvao prometnu nesreću

FOTO: Ilustracija

U nedjelju, 14. studenoga oko 18.40 sati 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka cestom A11 Zagreb- Velika Gorica- Sisak u smjeru sjevera, dok je u organizmu imao 1,27 g/kg alkohola. Dolaskom do 12.-og  km nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste uslijed čega je naletio na prometnu signalizaciju za razdvajanje kolnika. Nakon prometne nesreće 41-godišnjak je vozilom zagrebačkih registarskih oznaka napustio mjesto prometne nesreće, nakon čega je pronađen po policijskim službenicima u  Ulici Thomasa Jeffersona.  Vozač je uhićen te doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 9.500 kuna.
 
U ponedjeljak, 15. studenoga oko 9 sati 58-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao osobnim automobilom marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka koji je odjavljen iz evidencije vozila te se kretao Jadranskom avenijom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom na južni kolnik Jadranske avenije, sudjelovao je  u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta. Vozač je uhićen, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U utorak, 16. studenoga oko 12.45 sati 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Jadranskim mostom. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica