Sud ih kaznio zbog počinjenih prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/puz foto.jpg

Jedan od vozača upravljao vozilom prije stjecanja prava te izazvao prometnu nesreću

FOTO: Ilustracija

U četvrtak, 4. studenog 2021. godine oko 16.50 sati u Zagrebu na Sajmišnoj cesti, 28- godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kojem je  valjanost prometne dozvole istekla, dok nije, iako je bio dužan osigurao vozilo. Također, kretao se desnom stranom prilaznog kolnika trgovačkog centra u Sajmišnoj cesti, koja je označena kao cesta s jednosmjernim prometom, odnosno kretao se u suprotnom, zabranjenom smjeru. Dolaskom do prilaznog kolnika parkirališta trgovačkog centra, uključio se u promet, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje. Tada je 28- godišnjak vozilom naletio na osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka. Također, provedenim nadzorom utvrđeno je kako vozač upravlja osobnim automobilom bez prava na upravljanje vozilima na motorni pogon. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, zbog počinjenih prekršaja kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 7.500 kuna.
 
Istog dana, 4. studenog 2021. oko 22.30 sati u Zagrebu, Turnina ulica, 29- godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila  zbog čega je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Također, naknadnom kontrolom 28-godišnjaka, utvrđeno je da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita dok mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 g/kg te je upravljao automobilom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 12.500 kuna.
 
U subotu, 6. studenog 2021. godine, pola sata iza ponoći, u Zagrebu u Brezovičkoj cesti, tijekom nadzora prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40- godišnjak za kojeg je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.51 g/kg. Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna.
 
U subotu, 6. studenoga oko 2.30 sati, 44-godišnjak je prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.60 g/kg, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Prilikom obavljanja nadzora je utvrđeno da vozač kod sebe nema osobne dokumente, te da je upravljao neregistriranim vozilom. Vozač je uhićen, a potom prepraćen na sud gdje je kažnjen novčanom kaznom od 13. 100 kuna.
 
U nedjelju, 7. studenog 2021. godine oko 3.20 sati, prilikom nadzora prometa policijski službenici su u Selskoj cesti zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 35- godišnjakinja za koju je obavljenom provjerom utvrđeno da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.76 g/kg. Nakon uhićenja, odvedena je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjena novčanom kanom od 10.000 kuna.

Stranica