Sumnja se da je 21-godišnjak nabavljao marihuanu radi daljnje preprodaje

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policijski motori.jpg

Policijski službenici na parkiralištu uhitili „kupca i trgovca“ Marihuane

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu nabavio Marihuanu, da bi se potom 19. ožujka prema prethodnom dogovoru sastao s 28-godišnjakom u namjeri da istome preproda manju količinu Marihuane.
 
Osumnjičeni i 28-godišnji kupac su „trgovinu“ obavili na parkirališnom prostoru na području Dubrave u Vrtnjakovečkoj ulici, gdje su ih uočili policijski službenici.
 
Prilikom postupanja policijskih službenika, osumnjičeni im je dragovoljno izručio plastični paketić ispunjen s 0,58 grama Marihuane, dok je na tlo odbacio plastični paketić ispunjen s 14,30 grama Marihuane, a što nije promaklo policijskim službenicima.
 
Muškarac starosti 28-godina je prilikom postupanja dragovoljno izručio kupljeni plastični paketić ispunjen s 5,90 grama Marihuane, te je protiv istog po završetku kriminalističkog istraživanja podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica