Sumnja se da je dva požara uzrokovao na sam Uskrs, pokušao se sakriti, ali ga policija pronašla

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg

Svojim izgledom odavao sumnju da je bio u blizini požara, ta sumnja potvrđena kroz kriminalističko istraživanje

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.
 
Sumnja se da je u nedjelju, 4. travnja 2021. godine oko 2.30 sati, s namjerom ustrajnosti izazivanja požara, a zanemarujući činjenicu da takvom općeopasnom radnjom dovodi u opasnost imovinu većeg opsega, u Zaprešiću u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, otvorenim plamenom izazvao požar unutar plastičnih kontejnera trgovačkog društva iz Zaprešića, koji su tom prilikom u potpunosti izgorjeli. Požar se potom proširio na limeni kiosk poduzeća iz Zagreba uslijed čega su unutrašnjost kioska i artikli koji su se u njemu nalazili djelomično izgorjeli, a požar je zahvatio i uzrokovao djelomično sagorjevanje dva stupa električne energije i telekomunikacije kao i jednu plastičnu kantu za otpad.
 
Nakon izazivanja požara osumnjičeni se sakrio u napušteni objekt koji se nalazi u neposrednoj blizini gdje se i skrivao otprilike pola sata, dok su za to vrijeme vatrogasci zaustavili daljnje širenje podmetnutog požara.
 
Potom je, sumnja se, oko 3.50 sati izašao iz napuštenog objekta i došao do pothodnika tržnice u Tržnoj ulici da bi i tamo otvorenim plamenom izazvao požar u hodniku ispred sanitarnih prostorija. U tom su požaru izgorjela invalidska kolica, perilica rublja i druga razna ambalaža. Tijekom širenja požara i pod utjecajem djelovanja topline zapalila su se aluminijska i metalna vrata te su nastala oštećenja u vidu taljenja metala i začađenja sanitarnih prostorija dok su oštećene i staklene stjenke vrata poljoprivredne ljekarne. Oštećenja su nastala i na aparatu za kavu.
 
Osumnjičeni se nakon izazivanja tog požara udaljio s mjesta događaja gdje su ga policijski službenici uočili, a budući da je svojim izgledom odavao sumnju da je riječ o osobi koja se može dovesti u vezu s tim događajima, priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Materijalna šteta je zasad neutvrđena, cijeni se većom.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica