Sumnja se da je u samo četiri dana počinila četiri kaznena dijela

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Osumnjičena prilazila oštećenima i iskoristivši njihovu nepažnju krala novčanike

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Krađa“ te jednog djela „Računalna prijevara“
 
Naime, sumnja se da je 14. kolovoza 2020. godine po prethodnom dogovoru s još jednom zasad nepoznatom ženskom osobom, a sve u cilju ostvarivanja protupravne imovinske koristi u zoni Trešnjevačkog trga u vremenskom razmaku od osam sati došla do 28- godišnjakinje i 69-godišnjaka te iskoristila nepažnju oštećenih i otuđila im novčanike s novcem.
 
Tu nije bio kraj protupravnom ponašanju osumnjičene te je tako svega četiri dana kasnije oko podneva ali ovog puta sama, na relaciji Trešnjevka- Trg bana Josipa Jelačića prišla oštećenoj 52-godišnjakinji, iskoristila njezinu nepažnju i iz torbe otuđila joj novčanik s novcem, karticama i dokumentima.
 
Po počinjenoj krađi želja osumnjičene za protupravnom imovinskom koristi nije prestajala te je tako sumnja se s otuđenom bankovnom karticom na bankomatu u Metalčevoj ulici podigla novčani iznos od 2 500 kuna.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi 10 000 kuna.
 
Nakon kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica