Sumnja se da su se zajedno dovozili do skladišta na otvorenom i otuđivali kamionske dijelove i električne vodiče

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Dva puta su, sumnja se, počinili krađu na štetu istog poduzeća

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca, trojicom 26-godišnjaka i 24-godišnjakom, zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“ dok su trojica od njih (dva 26-godišnjaka i 24-godišnjak) zajedno počinili još jedno takvo djelo.
 
Sumnja se da su 12. rujna 2021. godine prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoje, zajedno vozilom marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka dovezli u dvorište skladišnog prostora na otvorenom u Martinskoj Vesi, u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba. Potom su, sumnja se, otuđili oko 130 metara električnih vodiča, utovarili ga u vozilo i njime se svi zajedno dali u bijeg.
 
Istoga dana oko 11.00 sati istim su se vozilom uputili i do obližnjeg dvorišta skladišnog prostora na otvorenom u vlasništvu drugog trgovačkog društva iz Zagreba gdje su otuđili rezervne kamionske dijelove, utovarili ih u vozilo te pobjegli. Tjedan dana kasnije, 19. rujna 2021. godine u dva navrata između 14.50 i 16 sati dva 26-godišnjaka i 24-godišnjak vozilom marke Citroen čakovečkih registarskih oznaka došli su do istog skladišnog prostora, kada su i taj put otuđili rezervne kamionske dijelova te oko 350 kilograma aluminijske sekundarne sirovine. Otuđeno su potom utovarili u vozilo te se dali u bijeg.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 39.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja (dva 26-godišnjaka i 24-godišnjak) protiv osumnjičenih je dostavljeno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica