Sumnja se da su u stanu na Trešnjevci omogućavali uživanje droge drugim osobama

Slika /PU_ZG/ilustracije/PUZ-logo.jpg

Tijekom vožnje automobilom zajedno s još dvojicom muškaraca, sumnja se, konzumirali kokain

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenja droge“ dok se sumnja i da je 37-godišnjak počinio kaznena djela „Iznuda“ u pokušaju na štetu 47-godišnjaka te „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja“.
 
Naime, sumnja se da su zajedno nabavljali veće količine kokaina i marihuane koje su potom skrivali i prepakiravali u stanu na Trešnjevci, a nakon čega su tako pripremljenu drogu dalje preprodavali. Također, sumnja se da su 11. travnja 2021. godine oko 16 sati, tijekom vožnje automobilom marke BMW X njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, omogućili uživanje kokaina 47-godišnjaku i 32-godišnjaku koji su zajedno s njima bili u automobilu. Tog istog dana u večernjim satima su u stanu na Trešnjevci, sumnja se, kokain dali na uživanje većem broju osoba s kojima su se družili, a među kojima se bila i prethodno navedena dvojica. Tom prilikom ujedno su svima njima omogućili  korištenja prostorija u kojima su bili radi konzumiranja droga.
 
Nadalje, u nastavku druženja u stanu na Trešnjevci, oko 3 sata ujutro, 37-godišnjak je verbalno zaprijetio 47-godišnjaku, a koju je prijetnju on shvatio kao izravnu za svoj život budući da je znao da osumnjičeni posjeduje vatreno oružje. U jednom je trenutku oštećeni odgurnuo osumnjičenog i pobjegao iz stana što je iskoristio kako bi uz pomoć građana zatražio intervenciju policijskih službenika. Tada su dvojica osumnjičenika potrčala za njim, međutim, nisu uspjeli vidjeti gdje je otišao.
 
U petak, 16. travnja 2021. godine oko 14 sati prilikom postupanja policijskih službenika osumnjičeni 37-godišnjak im je predao pet paketića u kojima se nalazilo ukupno 5,91 grama kokaina. Prilikom pretrage stana na Trešnjevci pronađena je metalna bejzbol palica, jedna automatska puška „Kalašnjikov“ sa spremnikom bez streljiva, jedna vrećica s 1,3 grama marihuane, jedna vrećica s 1,39 grama marihuane, uređaj za vakumiranje, metalna lula i ostalo.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica