Svečana misa u PU zagrebačkoj uz blagdan Svetog Mihaela i uvođenje u službu policijskog kapelana za PU zagrebačku don Marina Drage Kozića

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2012/27.9/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

U kapelaniji „Majke Božje Kamenitih vrata“ PU zagrebačke u Heinzelovoj 98 upriličena je svečanost koja je započela Svetom misom uz blagdan Svetog Mihaela. Pod misom je upriličena svečanost uvođenja u službu policijskog kapelana za PU zagrebačku don Marina Drage Kozića. Svečanosti su nazočili načelnik PU zagrebačke, gosp. Goran Burušić, njegov zamjenik, gosp. Mihael Varga, načelnici Sektora i Odjela, načelnik Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH gosp. Josip Zagorščak zajedno s djelatnicima Odjela, te veći broj vjernika, djelatnika PU.

Svetu misu je predslavio Otac biskup, mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju policijski kapelana: o. Stjepana Harjača, dekana policijskog dekanata i kapelana u MUP sjedište i Ravnateljstvo policije, fra Frane Musića kapelana za Policijsku akademiju i novog kapelana don Marina Drage Kozića.

Na misi su bili nazočni, uz vjernike naše kapelanije, predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – Hrvatski feniks, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. Komemoracija za poginule i nestale branitelje PU zagrebačke bilo je upriličeno prije Svete mise u zgradi Policijske uprave zagrebačke u Matičinoj ulici.

Na samom početku mise Otac biskup pozdravio je sve okupljene i uveo u događaj koji je uslijedio – uvođenje u službu novog policijskog kapelana. O. Stjepan Harjač pročitao je dekret o imenovanju don Marina Drage Kozića za kapelana Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata u PU zagrebačkoj. Nakon toga novi kapelan je pred svima ispovjedio vjeru.

U homiliji don Marin Drago Kozić osvrnuo se na proslavu blagdana Svetog Mihaela.  Mihael – tko je kao Bog! Blagdan upućuje na poziv da ostanemo dostojanstveni u svome služenju, da se ne uzoholimo, da ne postanemo služitelji tame i zla… Svi smo u svojoj službi pozvani na služenje, na nama je odgovornost nositi obilježje Mihaela, da se borimo svakodnevno za dobro, za napredak, a to možemo ako u sebi nosimo mir, poštovanje, ljubav. Danas me naš Otac biskup uvodi u službu kapelana naše kapelanije. To je jedan novi izazov služenja, a svaki izazov ima u sebi nešto što nas može odvući od vječnoga dobra, ali za vas se postavljam u služenje i s vama želim doprinijeti što savjesnijem služenju čovjeku za koga smo postavljeni na zemlji, a nadasve i za Boga jer svima nam se valja pojaviti pred Bogom kada dođe taj dan, zaključio je novi kapelan i čestitao Dan naše policije.  

Novi načelnik PU zagrebačke gosp. Goran Burušić na kraju mise se zahvalio Ocu biskupu na spremnosti vođenja naše svečanosti i čestitao novom kapelanu uvođenje u službu.

Misno slavlje sviranjem i pjesmom su uveličali gosp. Milivoj Magerl zajedno sa sinom Mislavom.



Stranica