Sveta misa priprave za Uskrs u Policijskoj upravi zagrebačkoj

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Travanj/Misa 13042022/naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja u Matičinoj ulici 4, tradicionalno je održana komemoracija za sve poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke

FOTO: PU zagrebačka
 
Danas, 13. travnja u kapeli Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je svetu misu priprave za Uskrs za zaposlenike Policijske uprave zagrebačke. Na taj način, neposredno pred blagdan Uskrsa, zaposlenici Policijske uprave zagrebačke imali su mogućnost pristupiti sakramentu pomirenja i na taj način čekati uskrsno jutro s duhovnim užitkom kršćanskoga života.
 
U korizmenom vremenu policijski kapelan je imao pokornički hod zajedno s djelatnicima svakodnevnim korizmenim svetim misama u kapeli, a onda po policijskim postajama od III., IV., V., VI., Policijske postaje Sesvete, Policijske postaje Dugo Selo, Policijske postaje Sveti Ivan Zelina do Policijske postaje Velika Gorica, Postaje aerodromske policije Pleso, Postaje granične policije Bregana, Policijske postaje Samobor, Sektora za granicu, II. postaje prometne policije Zagreb pa sve do Policijske postaje Jastrebarsko, gdje je s djelatnicima slavio svetu misu i sakrament pomirenja kao uvod u vjerničku uskrsnu radost.
 
Svetoj misi priprave za Uskrs, koja je bila služena za pokojne i nestale branitelje i sve preminule zaposlenike Policijske uprave zagrebačke nazočio je i načelnik Marko Rašić zajedno sa svojim suradnicima.
 
U propovijedi je kapelan, osvrćući se na Evanđelje dana, istaknuo kako je Juda zapravo pravi prijetvornik: „Druži se i smije s apostolima i Isusom, zajedno pije i jede, a u isto vrijeme zbog novca izdaje svog Učitelja i svoje drugove. I sam čin izdaje je znakovit. On Isusa izdaje poljupcem koji je najvidljiviji znak prijateljstva. Zlo u čovjeku ne može nadvladati niti pobijediti Dobro, može jedino najviše naškoditi samom čovjeku koji je zao. Isus je ljubav, s Njim u srcu, s Njim u vjeri Dobro i Ljubav uvijek pobjeđuju. Trebamo biti zahvalni Isusu na svemu što čini za nas i što nam daje duhovnu snagu u našim životnim patnjama i lutanjima.“, zaključio je don Marin.
 
Prije završnog blagoslova policijski kapelan se zahvalio rukovodstvu Policijske uprave zagrebačke na čelu s načelnikom Markom Rašićem i svim njegovim suradnicima na svemu što čine za dobrobit zaposlenika i u tom ozračju čestitao je svima nadolazeći blagdan Isusova uskrsnuća – Uskrs.     
 
Nakon mise u predvorju Policijske uprave zagrebačke, ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja u Matičinoj ulici 4, tradicionalno je održana komemoracija za sve poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke. Svijeću za poginule i nestale policajce zapalio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić zajedno sa suradnicima, a završnu molitvu izmolio je policijski kapelan.

Stranica