Svetom misom zadušnicom Policijska uprava zagrebačka obilježila nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušni dan

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/listopad/30-10 Sveta misa/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Načelnik Policijske uprave zagrebačke je s najbližim suradnicima prisustvovao euharistijskom slavlju  

FOTO: PU zagrebačka

Danas, 30. listopada služena je misa zadušnica u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić o blagdanima Svih svetih i Dušnog dana te smo se prisjetili svih poginulih policijskih službenika, ali i nestalih hrvatskih branitelja čiji su životi utkani u slobodu Domovine Hrvatske koju danas slavimo živeći u miru. 
 
U nazočnosti djelatnika Policijske uprave zagrebačke, euharistijskom slavlju prisustvovali su načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Danijel Blaić, zajedno s članovima užeg kolegija i suradnicima. Misnom slavlju prisustvovali su predstavnice Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja „Hrvatski feniks“, Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Grada Zagreba i Zagrebačke županije te predstavnice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Svi su se zajedno s vjernicima kapelanije, na dostojan način prisjetili svojih pokojnika, posebno pokojnih i nestalih branitelja Policijske uprave zagrebačke.
 
Upravo ova svetkovina, blagdan Svih Svetih i  Dušni dan, govori o onima koji su djelujući skrovito, blaženo i strpljivo podnosili sve izazove i nedaće ne odstupajući od Božje riječi ili služeći Domovini - stvarali bolji Svijet. U tišini vječnog mira prate ih naše misli, vjerujući kako između ostalog i molitvom ostaju uspomene na njih te tako ostaju, kako u našim sjećanjima tako i u našim srcima. Neizmjerna je naša zahvalnost na njihovom zemaljskom putu u stvaranju dobra i mira u našoj Domovini te su ovo dani kada se na osobit način obnavljaju naša sjećanja.
 
U svojoj je propovijedi don Marin Drago Kozić istaknuo: „Sjećamo se danas naših pokojnika. Molimo Boga za njih, da zadobiju oproštenje svojih grijeha te da se na njima u potpunosti ostvari Kristovo spasenje. U isto vrijeme želimo moliti jedni za druge i za nas same, da tako hodimo ovim svijetom slijedeći Krista, da nas jednoga dana, njegovom milošću, ni smrt ne odijeli od njega. U njega se uzdamo, jer je njegova milost jača od svakoga grijeha i od svake zloće“.
 
Stoga, ovo su trenuci kada možemo i moramo prepoznati sve ljepote života i blagoslove koje možemo pronaći upravo u radu policije, služeći drugima, a što i Policijska uprava zagrebačka kroz svoje djelatnike čini vodeći se ka nebeskim dobrima, dajući životu smisao vječnosti, umjesto zemaljske prolaznosti.
 
Poslije Svete Mise upriličena je komemoracija za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke u zgradi Policijske uprave ispred Spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Načelnik Policijske uprave zagrebačke, Marko Rašić s osjećajima dubokoga poštovanja, zahvalnosti poginulim i nestalim braniteljima koji su svoje živote položili za vječne ideale, dostojanstvenim činom zajedno sa suradnicima položio je cvjetni aranžman i zapalio svijeću sve popraćeno završnom molitvom odrješenja za poginule i nestale policajce koju je predvodio policijski kapelan don Marin, a paljenju svijeća i odavanju počasti pridružile se su i predstavnice spomenutih udruga.
 

Stranica