Temeljem krivotvorenog ugovora upisao se kao vlasnik nekretnina pa ih prodao za oko 900.000 kuna

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“, „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“ i „Prijevara“.
 
Naime, sumnja se da je točno neutvrđenog dana i na neutvrđen način s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi pribavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine na kojem se nalazila krivotvorena ovjera javnog bilježnika.
 
Tako krivotvoreni ugovor kojim je lažno prikazao da je kao kupac od prodavateljice i vlasnice kupio više nekretnina na području Bukovca, zatim je 30. siječnja 2020. godine upotrijebio kao pravi predavši ga u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Na taj je način doveo u zabludu službenike Suda koji su temeljem Ugovora u zemljišnim knjigama uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom u korist 24-godišnjaka.
 
Nakon uknjižbe prava vlasništva, 24-godišnjak je doveo u zabludu oštećenog te je 26. veljače 2020. godine kao prodavatelj s njim sklopio Ugovor o kupoprodaji navedenih nekretnina, temeljem kojeg mu je oštećeni isplatio novčani iznos od oko 900.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica