Teretnim i priključnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,30 g/kg upravljao autocestom A3

Slika /PU_ZG/ilustracije/Stop policija.jpg

Drugi nesavjesni vozač odbio ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost droga u organizmu

FOTO: Ilustracija

U nedjelju, 19. svibnja 2024. godine oko 13.45 sati, 40-godišnjak upravljao je teretnim i priključnim vozilom križevačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3 u smjeru sjevera. Dolaskom do 17 km, zaustavili su ga policijski službenici gdje je obavljenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 2,30 g/kg alkohola u organizmu.

Nesavjesni vozač je uhićen te nakon otrježnjenja prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1800 eura i zabrana upravljanja u trajanju od 3 mjeseca.
 
U četvrtak, 16. svibnja oko 20 sati, 39-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Rogininom ulicom u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom kod kućnog broja 7, utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola radi prikupljenih negativnih prekršajnih bodova ukinuta te mu je izrečena zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole od kraja siječnja 2023. do kraja siječnja 2025. godine. Tijekom nadzora vozač je svojim ponašanjem odavao sumnju da se nalazi pod utjecajem droga, pa mu je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost droga u organizmu, što je odbio, kao i stručni liječnički pregled uzimanje krvi i urina radi analize.

I ovaj nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 4000 eura.
 
 

Stranica