Tijekom nadzora vozila i vozača u prometu policijski službenici utvrdili niz prekršaja

Na sudu kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom

U ponedjeljak, 3.  travnja 2023. godine u 08.45 sati je 60-godišnjak pod utjecajem alkohola (2.66 g/kg) upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Dubrovnik u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 16 nije prilagodio brzinu kretanja vozila situaciji u prometu te gustoći prometa uslijed čega je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji se kretao ispred njega dok je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen zbog kolone vozila. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni muškarac je odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1580 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 
U srijedu, 5. travnja 2023. godine u 1:30 sati je 34-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A2 u smjeru sjevera. Dolaskom do 39. kilometra + 850 metara nije se kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom i naletio na metalnu ogradu. Na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1760 eura.
 
U četvrtak, 6. travnja 2023. godine oko 2:40 sati je 25-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Ivana Broza u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Božidara Adžije nastavio je vožnju u smjeru zapada prema Magazinskoj cesti, suprotno istaknutom prometnom znaku obavezan smjer desno. Policijski službenici su nadzorom vozila i vozača utvrdili kako je osumnjičeni upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,57 g/kg). Zbog navedenih prekršaja je na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1599,82 eura.

Stranica