Zbog sukoba navijača u Centru policija prijavila petoricu gostujućih navijača i dvojicu domaćih navijača

Slika /PU_ZG/ilustracije/grb na rukavu.jpg

Još dvojica navijača iz Velike Britanije prijavljena Općinskom prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira

FOTO: Ilustracija
 
NADOPUNA: 17. rujna

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom državljana Velike Britanije (23, 25, 23,20 i 20) te nad dvojicom državljana Republike Hrvatske ( 22 i 26) zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica osumnjičenih državljana Velike Britanije predani su pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 
Nadalje, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrdili i sumnju da su dvojica državljana Velike Britanije (44 i 31) počinila prekršaj iz članka 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičenih prepraćeni su uz optužni prijedlog na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------


Tijekom obilaska Centra, dan prije odigravanja utakmice, policija uočila mogući veći sukob navijača

Privedeno sedam gostujućih navijača od kojih su se dvojica međusobno sukobila

Jučer, 15. rujna 2021. godine oko 21.25 sati na adresi u Zagrebu u Tkalčićevoj ulici, policijski službenici koji su bili raspoređeni na poslovima osiguranja povodom večerašnje utakmice koja se odigrava na NK „Maksimir“ uočili su tenzije između gostiju na terasi ugostiteljskog objekta kojoj je slijedila tučnjava između više osoba, odnosno gostujućih i domaćih navijača.
 
 
Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti  26 i 21 godinu. U sukobu, s obzirom da je 26-godišnjak ozlijeđen pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede.
 
U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina.
 
Ujedno, policijski službenici Interventne jedinice policije, uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.
 
Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“.
 
Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici „Sestre milosrdnice“ gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.
 
Državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.
 
Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.
 
U 21.45 sati, policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Stranica