Tijekom prvog dana akcije u prometu zabilježeno 73 prekršaja vozača

Prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

- ukupno 73 prometna prekršaja, od čega su devet prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, jedan zbog nepropisnog korištenja mobitela i šest zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Tri su osobe zadržane do otrježnjenja i tri osobe su dovedene na sud.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 53-godišnjaka koji je upravljao vozilom ulicom Ulicom Greda u Vrbovcu gdje mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,14 g/kg, zatim kod 44-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Zagrebačkoj aveniji pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg u organizmu i kod 59-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,41 g/kg upravljao vozilom na Jadranskoj aveniji.

Stranica