Trojica muškaraca osumnjičeni za više kaznenih djela, jedan predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dogovor za počinjenje kaznenog djela iz članka 327. stavak 1. Kaznenog zakona te pomoć počinitelju nakon počinjena kaznenog djela iz članka 303. stavak 1. Kaznenog zakona.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičeni 31-godišnjak, drugoosumnjičeni 27-godišnjak i trećeosumnjičeni 22-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo dogovor za počinjenje kaznenog djela te da su prvoosumnjičeni i drugoosumnjičeni zajedno počinili dva kaznena djela prijetnja na štetu 27-godišnjaka i 36-godišnjaka.

Sumnja se također da je prvoosumnjičeni počinio kaznena djela teška tjelesna ozljeda na štetu 27-godišnjaka te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu više osoba, dok se sumnja da je drugoosumnjičeni počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu više osoba.

Sumnja se tako da su osumnjičenici, a u svrhu počinjenja kaznenih djela pribavili vatreno oružje s više komada streljiva te su se u srijedu, 28. kolovoza oko 20.30 sati osobnim automobilom dovezli do ugostiteljskog objekta na području Prigorja Brdovečkog gdje je najprije drugoosumnjičeni navedenim vatrenim oružjem prijetio oštećenom 27-godišnjaku da bi potom prvoosumnjičeni iz nepoznatog vatrenog oružja ispalio više hitaca u smjeru 27-godišnjaka s namjerom da ga teže ozlijedi.

Također se sumnja da su prvoosumnjičeni 31-godišnjak i drugoosumnjičeni 27-godišnjak vatrenim oružjem prijetili 36-godišnjem zaposleniku navedenog ugostiteljskog objekta, da bi nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta, 27-godišnjak vatreno oružje predao trećeosumnjičenom 22-godišnjaku koji je oružje držao kod sebe s ciljem da mu pomogne da ne bude otkriven odnosno uhićen.

Nakon navedenog 31-godišnjak se udaljio osobnim automobilom dok su se drugoosumnjičeni 27-godišnjak i trećeosumnjičeni 22-godišnjak udaljili drugim osobnim automobilom.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju trećeosumnjičeni 22-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv istog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu dok za osumnjičenima 31-godišnjakom i 27-godišnjakom intenzivno tragamo.
 

Stranica