Trojici vozača izmjerena koncentracija alkohola od 1,76 g/kg do 2,88 g/kg

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Kažnjeni novčanim kaznama od 10 do 20 tisuća kuna, a izrečene im i višemjesečne zabrane upravljanja motornim vozilima

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju, 2. listopada oko 2.30 sati 27-godišnjak je za vrijeme dok je u krvi imao alkohola u koncentraciji od 1,82 g/kg, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Vjekoslava Klaića lijevom prometnom trakom za skretanje u desno u smjeru zapada. Dolaskom do Ulice Republike Austrije skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.800 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U utorak, 4. listopada oko 01.30 sati 29-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Jadranskog mosta u smjeru juga. Nakon što su ga zaustavili policijski službenici, alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,76 g/kg, alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Sljedećeg dana oko 10.50 sati, 58-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom kod raskrižja s Ulicom Fallerovo šetalište, utvrđeno je da je upravljao motornim vozilom „B“ kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja tom kategorijom vozila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 2,88 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i priveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 20.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Stranica