U automobilu prevozili 2,37 kilogram marihuane radi daljnje preprodaje

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/veljača/25-2-22/foto03.jpg
  • Slika
  • Slika

Pretragom stana na Maksimiru pronađeno još 187 grama marihuane

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom i 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da su na zasad neutvrđen način nabavljali veće količine marihuane koju su potom prepakiravali te preprodavali na nezakonitom tržištu.
 
Naime, 24. veljače 2022. godine oko 1.20 sati policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, na Maksimiru su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 48-godišnjak dok se 29-godišnjak nalazio na suvozačevom mjestu automobila. Policijski službenici posumnjali su u njihovo moguće nezakonito postupanje te su pribavili nalog suda i obavili pretragu njihovog automobila.
 
Obavljenom pretragom sumnja je i potvrđena. Naime, policijski službenici s Maksimira pretragom njihovog automobila pronašli su 12 staklenki i dvije plastične vrećice s ukupno 2371 grama marihuane.

Postupanje se nastavilo pretragom stana na Malešnici kojeg koristi 29-godišnjak gdje su pronađene dvije staklenke s ukupno 187 grama marihuane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica