U garaži na području Susedgrada skrivao drogu namijenjenu za daljnju preprodaju, ali i automatsko oružje

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Studeni/09-11-2022/foto2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, nabavljao veće količine kokaina koju je potom skrivao, miješao s punilima, vagao i prepakiravao u Susedgradu, u garaži kojom se koristi, a sve u cilju daljnje preprodaje.
 
Naime, policijski službenici sumnju su potvrdili 7. studenoga u večernjim satima zaustavljanjem njegovog osobnog automobila prilikom izlaska iz garaže u Susedgradu, kada im je osumnjičeni dragovoljno predao plastičnu vrećicu u kojoj se nalazilo 13 plastičnih paketića ispunjenih kokainom, ukupne mase 11,87 grama.
 
Pretraga garaže 46-godišnjaka, koju su policijski službenici obavili nakon toga, pronađeno je još 0,7 grama kokaina, digitalna vaga te praškasta materija za sada neutvrđenog kemijskog sastava ukupne mase 92 grama, namijenjena miješanju s kokainom kao i novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge.
 
Osim navedenog, u garaži je pronađena i jedna automatska puška, dva spremnika za automatsku pušku te 59 komada pripadajućeg streljiva
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica