U ime svog trgovačkog društva dogovorila isporuku robe, primila predujam od preko 126.000 kuna, no robu njeno društvo nije isporučilo

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Prijevara u gospodarskom poslovanju“.

Sumnja se da je osumnjičena u svojstvu direktora i odgovorne osobe trgovačkog društva iz Zagreba, s ciljem da u gospodarskom poslovanju trgovačkom društvu koje zastupa pribavi protupravnu imovinsku korist, a znajući da je poslovni račun društva blokiran i da nema mogućnost nastaviti poslovanje, 7. listopada 2019. godine s odgovornim osobama oštećenog trgovačkog društva iz Zagreba dogovorila isporuku stolaca i kolica za slaganje stolaca u koju svrhu je primila predujam od 126.490 kuna.
 
Kako bi odgovorne osobe oštećenog trgovačkog društva održavala u zabludi da će isporučiti robu, 19. prosinca 2019. god. u svojstvu odgovorne osobe drugog trgovačkog društva iz Zagreba, iako je znala da njeno društvo nema novčanih sredstava na računu, izdala je zadužnicu u ime trgovačkog društva i u svoje osobno ime kao jamac platitelj. Kako njeno trgovačko društvo robu nije isporučilo niti je vratilo primljeni predujam,  oštećeno je trgovačko društvo temeljem zadužnice pokrenulo postupak prisilne naplate potraživanja, no zbog nedostatnih sredstava na računu trgovačkog društva osumnjičene, oštećeno je samo djelomično uspjelo naplatiti potraživanje i to u iznosu od oko 7.400 kuna.
 
Za osumnjičenom 45-godišnjakinjom, koja je trenutno nedostupna, intenzivno se traga te je protiv nje podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica