U inozemstvu, sumnja se, 28-godišnjak nabavljao drogu koju je dalje preprodavao

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/LIPANJ/9-6/foto01.jpg
  • Slika
  • Slika

Putem interneta naručivao drogu koja je skrivena u pismovnim pošiljaka stizala putem redovnih poštanskih usluga

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da da je 28-godišnjak protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje nabavljao veće količine psilocibina te je iz inozemstva, od zasad neutvrđenih osoba s područja Savezne Republike Njemačke, putem interneta kupovao veće količine amfetamina koji je skriven u pismovnim pošiljkama prokrijumčaren u Republiku Hrvatsku putem poštanskih usluga. Nakon toga bi 28-godišnjak, sumnja se, pošiljke s amfetaminom preuzimao u poštanskoj poslovnici u Laurenčićevoj ulici. Pribavljenu je drogu zatim skrivao, vagao i miješao s punilima radi povećanja mase te prepakiravao u stanu na Borovju i preprodavao ju.
 
U utorak, 8. lipnja 2021. godine oko 9 sati je 28-godišnjak u poštanskoj poslovnici u Laurenčićevoj ulici preuzeo pošiljku u kojoj se nalazilo 205 grama amfetamina.
 
Nadalje, 8. lipnja 2021. godine policijski su službenici pretragom stana na Borovju pronašli 2 grama psilocibina, digitalnu vagu i 314 grama punila za miješanje s drogom amfetamin radi povećanja mase.
 
Količina droge, raznovrsnost, način pakiranja i digitalna vaga nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je pronađena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica