U jutarnjim satima s 1,58 g/kg alkohola u organizmu i bez položenog vozačkog ispita upravljao automobilom na Jadranskoj aveniji

Slika /PU_ZG/ilustracije/alkohol, formula za nesreću.jpg

Vozač je uhićen i prepraćen na prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 2.640 eura

FOTO: Ilustracija

U utorak, 5. srpnja oko 10 sati, prilikom nadzora prometa policijski su službenici na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zaustavili osobni automobil sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima odnosno bez položenog vozačkog ispita dok mu je obavljenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,58 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.640 eura.
 
Iste večeri, oko 22.30 sati,  u Zagrebu, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Jadranske avenije u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom kod kućnog broja 4 Jadranske avenije, policijski su službenici utvrdili da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.  Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 25 dana.
 
U srijedu, 6. rujna oko 17.15 sati,  65-godišnjak je za vrijeme dok je u organizmu imao nedopuštenu koncentraciju alkohola od 1.89 g/kg , upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te u Ibrišimovićevoj ulici u Zagrebu skrivio prometnu nesreću. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.230 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od jednog mjeseca.
 
 

Stranica