U kući, garaži, dvorištu, improviziranom laboratoriju i u plasteniku na dugoselskom području 65-godišnjak uzgajao marihuanu

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/LISTOPAD/5-10/foto01.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pretragom pronađen improvizirani laboratorij, 93 sušene stabljike te 10 kg prerađene marihuane

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u zasada točno neutvrđenom razdoblju, u kući, garaži i na prostoru okućnice u mjestu Andrilovec, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka te sustavom za navodnjavanje stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao, vagao i prepakiravao, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.
 
Operativnim radom policijski službenici iz Dugog Sela posumnjali su da 65-godišnjak nezakonito uzgaja konoplju tipa droga, a njihova sumnja potvrđena je jučer, 4. listopada obavljenom pretragom kuće, garaže i okućnice 65-godišnjaka na području Andrilovca.
 
Naime, obavljenom pretragom pronađen je improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje tipa droga, kao i plastenik na području okućnice, te ukupno 93 stabljike konoplje tipa droga, 10 kilograma sušene i prerađene konoplje tipa droga i osam medicinskih šprica ispunjenih uljem konoplje tipa droga.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičenom je oduzet i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Priopćenja