U mjesec dana počinio je sedam kaznenih djela „Razbojništva“ od čega je jedno ostalo u pokušaju

Slika /PU_ZG/ilustracije/palica.jpg

U jednom danu je počinio čak tri razbojništva, dok u jednom od njih nije uspio u svojoj namjeri otuđenja novca

FOTO: Ilustracija


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela „Razbojništvo“, od čega je jedno kazneno djelo ostalo u pokušaju.
 
Sumnja se da je od 20. veljače do 22. ožujka 2023. godine počinio sedam kaznenih djela „Razbojništvo“ u trgovinama na području Kruga, Trešnjevke, Trnja, Peščenici i Dubrave. Naime, sumnja se kako je 35-godišnji maskirani osumnjičeni u mjesec dana uz prijetnju oštrim predmetom počinio navedena kaznena djela u kojima je otuđivao novac, od čega je 21. ožujka počinio čak dva kaznena djela „Razbojništvo“ na području Rudeša, Vukomerca, dok je isti dan pokušao počiniti razbojništvo i na području Trnja u trgovini.
 
Također, sumnja se kako je u istoj trgovini na području Trnja, samo dan ranije počinio razbojništvo u trgovini, Kornatskoj ulici, da bi 21. ožujka pokušao opet počiniti razbojništvo u istoj trgovini ali u svojoj namjeri nije uspio. 
 
Nadalje, osumnjičeni 35-godišnjak  je u jednoj trgovini na području Kruga, Ulici C. Zuzorić u razmaku od mjesec dana i to 22. veljače i 21. ožujka također počinio dva kaznena djela razbojništva uz prijetnju oštrim predmetom nad zaposlenicima, da bi se nakon otuđenja novca dao u bijeg. 
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 1690 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu. 
 

Stranica