U organizaciji Udruge Sindikata biciklista i Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija usmjerena na bicikliste

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/PROSINAC/12-12- akcija biciklisti/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Provedena akcija na „tajnoj lokaciji“ u centru grada.

U organizaciji Udruge Sindikat biciklista uz potporu Policijske uprave zagrebačke organizirana je preventivna akcija nadzora biciklista u kojoj su predstavnici Udruge biciklistima koji nisu imali odgovarajuća svjetla podijelili određeni broj svjetala za bicikle i time su ponovno ukazati na važnost poštivanja propisa i na potrebu da budu vidljivi drugim sudionicima u prometu.
 
Osnovni cilj ove preventivne akcije je ukazati na važnost poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu, naročito biciklista i obvezne uporabe svjetala na biciklu kao i održavanja njihove ispravnosti.
 
Volonteri Udruge sindikata biciklista pokazali su iznimnu volju i odličnu suradnju, te su prilikom podjele svjetala na sve bicikle koji su uočeni bez svjetla, na bicikle montirali svjetla i naglasili potrebu kako biciklisti moraju biti vidljivi u prometu, prvenstveno radi svoje sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu. S druge strane, biciklisti koju su na propisan način imali svjetla, nagrađeni su prikladnim poklonima.
 
Biciklisti koju su našli ovog puta na „tajnom mjestu“ akcije, pohvalili su rad Udruge i suradnju policije, a ujedno i zahvalili za montiranje svjetala na bicikle te prigodne poklone.

FOTO: PU zagrebačka
 
 

Stranica