U prijepodnevnim satima provaljivao u stanove iz kojih je najčešće otuđivao novac i nakit

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/VELJAČA/TKP 7-2/Foto 1.jpg

Jednom prilikom prebučno obio vrata, pa svjestan da su ga susjedi čuli, odustao i pobjegao

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem od kojih su dva djela ostala u pokušaju.
 
Sumnja se da je 24. siječnja 2024. godine u prijepodnevnim satima u Ulici kralja Zvonimira u Zagrebu u stambenoj zgradi, s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, korištenjem prikladnog alata  provalio u tri stana da bi potom iz stanova koji su u vlasništvu 73-godišnjakinje i 48-godišnjakinje otuđio novac, nakit i sokove dok iz stana 82-godišnjaka nije ništa otuđio.
 
Nekoliko dana ranije, 19. siječnja 2024. godine, također u prijepodnevnim satima, je osumnjičeni 30-godišnjak s istom namjerom u Ulici I. Ferenščica  u stambenoj zgradi došao do stana 62-godišnjankinje u koji je pokušao provaliti, međutim, odustao je od svoje namjere uslijed buke koju je stvorio tijekom pokušaja provale, a koju su čuli susjedi.
 
Krajem prosinca 2023. godine je, sumnja se, s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, u Ivanićgradskoj ulici u stambenoj zgradi došao do stana 33-godšnjakinje u koji je pokušao provaliti, ali u tome nije uspio te se udaljio.
 
U rujnu 2018. godine je 30-godišnjak, sumnja se došao do stana 67- godišnjaka u Remetinečkom gaju u koji je potom, koristeći podesni predmet, provalio te otuđio fotoaparat.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 10.500 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja  policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica