U rano jutarnjim satima, prišao vozilu kojeg je potom zapalio, a sve zbog nesuglasica s poznanikom u kvartu

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

U zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zagrebačke

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni, 15. kolovoza oko 5.20 sati na Črnomercu u Čajkovčevoj došao do parkiranog osobnog automobila marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojeg koristi 25-godišnjak, gdje je s ciljem dovođenja u opasnost imovine većeg opsega izazivanjem požara, prednju stranu automobila polio lako zapaljivom tekućinom koju je zatim zapalio, nakon čega se dao u bijeg. Navedeni automobil je u potpunosti izgorio, a požar se zatim proširio i na osobni automobil marke Škoda njemačkih nacionalnih oznaka, koji je bio pakiran sa sjeverne strane gore navedenog automobila, a koji je u potpunosti izgorio u prednjem dijelu te djelomično u unutrašnjosti automobila. Na mjestu događaja obavljen je očevid i prikupljene informacije koje su dovele do mogućeg počinitelja ovog kaznenog djela koji je ubrzo i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 55-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica