U slučaju zapažanja ili informacija o osobama u neprimjerenoj ili sumnjivoj komunikaciji s djetetom – dojavite na 192

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Na temelju do sada prikupljenih obavijesti i provedenih izvida nisu potvrđeni navodi o počinjenju kaznenog djela ili prekršaja na štetu djeteta

FOTO: Ilustracija
 
Zbog povećanog interesa javnosti vezano uz pokušaj otmice djeteta na postajnom području Maksimir-Peščenica, obavještavamo kako na temelju do sada prikupljenih obavijesti i provedenih izvida nisu potvrđeni navodi o počinjenju kaznenog djela ili prekršaja na štetu djeteta. Daljnji rad se nastavlja dok se ne provedu sve potrebite provjere, a s ciljem razjašnjavanja svih okolnosti tog događaja.
 
Napominjemo kako u ovom trenutku nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti te ujedno ističemo kako tijekom ove godine nije zabilježen niti jedan drugi sličan slučaj.
 
Periodički se u javnom prostoru pojave informacije o sumnjivom kombiju te do sada takve informacije nisu bile utemeljene. Ove se informacije vrlo brzo prošire putem društvenih mreža, potaknuti motivima roditelja da prošire takve informacije s ciljem prevencije i dodatnog upozorenja drugih, iako u tom trenutku nisu bile provjerene.
 
Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o vozilima i osobi koja na ulici uspostavlja neprimjerenu ili sumnjivu komunikaciju s djetetom, uzima krajnje ozbiljno i s povećanim oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju.
 
Savjetujemo da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave sumnju policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.
 

Stranica