U stanu na području Dubrave proizvodili i pripremali drogu namijenjenu za daljnju preprodaju

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da su osumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje, u stanu na području Dubrave kojeg koriste, uzgajali, sušili, vagali i prepakiravali gljive psilocybe te na za sada neutvrđeni način, radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine konoplje tipa droga i kokaina, koju drogu su vagali i prepakiravali i potom ju tako pripremljenu preprodavali.  
 
Obavljenom pretragom stana na području Dubrave policijski su službenici pronašli su ukupno 79 grama konoplje tipa droga pakirane u pet staklenki, 3,0 grama sušenih gljiva psilocybe pakiranih u tri staklenke, 6,0 grama svježih gljiva psilocybe zasađenih u plastičnim posudama, 0,3 grama kokaina pakiranog u jednom plastičnom omotu, digitalnu vagu za precizno mjerenje mase s tragovima droge te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica