U stanu na Trešnjevci, sumnja se, vagao i prepakiravao drogu za daljnju preprodaju

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Osumnjičeni muškarac predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da je 39-godišnjak, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina, kokaina i konoplje koje je potom u stanu na Trešnjevci vagao i prepakivao za daljnju prodaju.
 
Naime, u nedjelju, 2.  srpnja 2023. godine u 17.55 sati u Kranjčevićevoj ulici su policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije zaustavili osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka u kojem se kao suvozač nalazio osumnjičeni muškarac koji je policijskim službenicima dragovoljno izručio jedan  prozirni paketić u kojem se nalazilo 4,56 grama amfetamina i šest prozirnih paketića u kojima se nalazio kokain ukupne težine 7,64 grama.
 
Nadalje, policijski službenici s Trešnjevke su potom, sukladno zakonskim odredbama, na Trešnjevci obavili pregled stana i oduzeli jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje, jedan prozirni paketić u kojem se nalazilo 83,66 grama amfetamina, jednu prozirnu vrećicu s plavim zatvaračem u kojoj se nalazilo 53,47 grama amfetamina te dvije staklenke ispunjene s po 42,17 grama i 87,97 grama konoplje.
 
Količina i vrste pronađene droge kao i digitalna vaga za precizno mjerenje nesporno ukazuju na činjenicu kako je pronađena droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 39-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica