U svega tri sata počinio tri razbojništva u Dubravi, jedno je ostalo u pokušaju

Slika /PU_ZG/ilustracije/A11bljeskalica.jpg

U ljekarni i trgovini prijetio vatrenim oružjem

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Razbojništvo“ od kojih je jedno u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi, 11. travnja 2023 godine oko 11.15 sati u Zagrebu u Ulici Milovana Gavazzija, počinio pokušaj razbojništva na štetu taksi vozača na način da ga je fizički i verbalno napao te od njega tražio novac.  
 
Nadalje, istog dana sat vremena kasnije, sumnja se da je osumnjičeni došao u ljekarnu u Čulinečkoj ulici, gdje je prišao zaposlenici te prijeteći vatrenim oružjem otuđio novac i dao se u bijeg.  Tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, istog dana, 11. travnja oko 13.50 sati otišao je u trgovinu u Ulici Dubrava, dok su se unutra nalazile tri zaposlenice, verbalno i prijeteći vatrenim oružjem otuđio je novac i pobjegao.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su obavili pretragu doma i drugih prostora koji se koristi osumnjičeni te je pronađena odjeća koja odgovora opisu počinitelja navedenih kaznenih djela.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica