U trgovinama na području Novog Zagreba, sumnja se, u više navrata otuđivao odjeću

Slika /PU_ZG/ilustracije/puz foto.jpg

Zagrebačka policija nad 37-godišnjakom dovršila kriminalističko istraživanje  

FOTO: Ilustracija

Sumnja se da je 27. listopada 2021.godine oko 15.10 sati došao do trgovačkog centra u Ulici Vice Vukova, ušao u trgovinu te s prodajnih polica otuđio ukupno devet komada različite odjeće. Otuđenu je odjeću, sumnja se, potom sakrio u plastičnu vrećicu te se udaljio iz trgovine.
 
Niti dva sata kasnije, oko 17.05 sati, u istom je trgovačkom centru, i ovaj put s ciljem da prisvoji tuđu pokretnu stvar, ušao u trgovinu, iskoristio zauzetost zaposlenika te s prodajnih polica otuđio deset različitih odjevnih predmeta. Sumnja se da je odjevne predmete odnio u garderobu za isprobavanje odjeće te ih tamo sakrio u plastičnu vrećicu i zatim se dao u bijeg.
 
Krađu je, sumnja se, u jednoj od trgovina istog trgovačkog centra ponovio i 5. studenoga 2021 . godine oko 18.45 sati. I ovaj put je način počinjenja bio istovjetan prethodnima, no količina odjevnih predmeta bila je višestruko veća. Naime, s polica je otuđio 28 odjevnih predmeta te pobjegao ne plativši ih.
 
I sljedeći dan je u večernjim satima u istom trgovačkom centru na opisan način počinio kaznena djela krađe te je u još dvije trgovine otuđio ukupno 29 odjevnih predmeta.  Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 25.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica