Uhićenje rezultiralo otkrivanjem još četiri kaznena djela

Slika /PU_ZG/ilustracije/provala vrata 1.JPG

U provale se uputili u noćnim satima

FOTO: Ilustracija

 Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  25-godišnjakom, 27-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Teške krađe“ od čega je jedna u pokušaju.

Sumnja se da su između 2.i 7. siječnja 2024. godine u Ulici Jagodnjak na Medveščaku provalili u kuću te otuđili pokućstvo, umjetnine, elektroniku i ostalo.

Kroz kriminalističko istraživanje potvrđena je sumnja da su njih trojica najčešće dolazili do kuća na području Medveščaka s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari.

U tri su navrata sumnja se nakon obijanja ulaznih vrata odnosno prozora kuće, ušli u prostor da bi potom otuđili umjetnine, pokućstvo, nakit, novac te satove, a jednom su pokušali nasilno obiti i otvoriti vrata kuće u čemu nisu uspjeli te su odustali od daljnje namjere počinjenja kaznenog djela.

Iako su provalu koja je ostala u pokušaju počinili po danu, u ostale provale uputili su se u noćnim satima.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi nekoliko tisuća eura.

Po provedenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka, 27-godišnjaka i 42-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Vezana vijest:
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/provala-u-dom-96293/96293
 

Stranica