Uoči Međunarodnog dana ljudskih prava, na službenu stranicu Policijske uprave zagrebačke pristigla je elektronička poruka

Slika /PU_ZG/ilustracije/puz foto.jpg

Jasna u izričaju, sažeto potvrđuje smisao odabira policijskog životnog poziva 

Svake godine, 10. prosinca obilježava se Međunarodni dan ljudskih prava.

Ujedno, to je Dan kada je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 1948. godine. Obilježavanjem Međunarodnog dana ljudskih prava i progovaranjem o toj temi cilj je senzibilizirati građane na značaj Deklaracije i činjenice da se ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima.

U skladu s tim, javnim obilježavanjem tog Dana, javno se progovara o pravu svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika. Zaštita prava žena, kao i svih drugih ugroženih skupina pokazatelj je društvene snage.

Policija svojim postupanjima i zaštitom prava odašilje jasnu poruku svima… a onda „društvo“, u ovom konkretnom slučaju naša sugrađanka, uzvrati ljudskošću na našu profesionalnost kroz jednu neobično kratku elektroničku poruku: 
 
 „Ne znam postoje li takve riječi kojima bi se mogla zahvaliti svima iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) koji ste spasili mene bespomoćnu ženu koja je tolike godine trpila nasilje i na kraju gotovo pred ponorom… vi ste mi pružili ruku spasa. HVALA VAM SVIMA VELIKA OD SRCA!!!“

Stranica